Випробувальний термін державного службовця

04.05.2018

Поясніть, будь ласка, випробувальний термін може встановлюватися,чи є обов'язковим у разі прийняття на державну службу категорії Б особи, яка вже має стаж держслужби більше 20 років. Чи можливо переглядати,скасовувати,змінювати випробувальний термін?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня! В акті про призначення на посаду суб’єкт призначення може встановити випробування з метою перевірки відповідності державного службовця займаній посаді із зазначенням його строку (тобто може встановити, а може і не встановити, на розгляд керівництва).

Обов’язково випробувальний термін встановлюється для особи, яка призначається на посаду державної служби вперше.

Випробувальний термін може встановлюється для державних службовців терміном до 6 місяців.

У разі незгоди особи з рішенням про встановлення випробування вона вважається такою, що відмовилася від зайняття посади державної служби. У такому разі застосовується відкладене право другого за результатами конкурсу кандидата на зайняття вакантної посади державної служби. Якщо конкурсною комісією такого кандидата не визначено, проводиться повторний конкурс.

Якщо державний службовець у період випробування був відсутній на роботі у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, перебуванням у додатковій відпустці у зв’язку з навчанням або з інших поважних причин, строк випробування продовжується на відповідну кількість днів, протягом яких він фактично не виконував посадові обов’язки.

Суб’єкт призначення має право звільнити державного службовця з посади до закінчення строку випробування у разі встановлення невідповідності державного службовця займаній посаді на підставі пункту 2 частини першої статті 87 цього Закону. Суб’єкт призначення попереджає державного службовця про звільнення у письмовій формі не пізніш як за сім календарних днів із зазначенням підстав невідповідності займаній посаді.

У разі якщо строк випробування закінчився, а державного службовця не ознайомлено з наказом про його звільнення з посади державної служби, він вважається таким, що пройшов випробування.

Зв'язатися з юристом
Клюка Тетяна Миколаївна, місто Чернігів
E-mail:[email protected]

Добрий день, а якже бути з нормами Кодексу законів про працю, де у третій частині статті 26 зазначено, що випробування не встановлюється при прийнятті на роботу переможців конкурсного відбору на заміщення вакантної посади. А призначення на держслужбу зараз відбувається саме через конкурс



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860