Штрафи отримані через фото і відео фіксацію

03.05.2018

Підкажіть будь ласка, що робити автопрокатній компанії в разі отримання штрафу. Адже особа яка безпосередньо здійснила правопорушення вже могла залишити країну.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Відповідальність в такому випадку встановлюється відповідно КУпАП:

"Стаття 14-2. Відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі

Адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі (за допомогою технічних засобів, що дають змогу здійснювати фотозйомку або відеозапис та функціонують згідно із законодавством про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах), несуть юридичні та фізичні особи, за якими зареєстровано транспортний засіб...

...

У разі якщо право володіння та користування транспортним засобом було передано іншій особі за договором найму (оренди), лізингу, прокату або іншій підставі відповідно до закону чи договору, адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, несе особа, яка володіє та користується таким транспортним засобом."

Ваше завдання довести, що відповідальність за здійсненим правопорушенням несе користувач за договором, а як вже з нього буде здійснюватися стягнення, то не Ваш клопіт. Пропоную оскаржити постанову у справі про адміністративне правопорушення, якщо вона винесена на власника авто, а не на порушника. Зверніть увагу, що строк оскарження 10 днів.

Рекомендую також внести до Вашого типового договору положення, які б дублювали відповідальність іншої сторони за вчинені адмінітративні правопорушення.

Зв'язатися з юристом
Alina Gera, місто Київ
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: За домовленістю. Шукаю цікаві справи.

Подякувати можна на картковий рахунок
ПриватБанку 4149 4996 4506 7214



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]