Комунальні послуги

02.05.2018

Я, як інвалід війни ІІІ групи маю право 100% знижки на комунальні послуги. В цьому році на мене та членів моєї сім’ї нараховуються кошти (борг) за теплопостачання. Будь лазка підкажіть правомірно це, чи ні. Дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Відповідно до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" ст. 13

5) 100-процентна знижка плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання.

Площа житла, на яку надається знижка, при розрахунках плати за опалення становить 21 кв. метр опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю.

Для сімей, що складаються лише з непрацездатних осіб, надається 100-процентна знижка за користування газом для опалювання житла на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 кв. метри на кожну особу, яка має право на знижку плати, та 21 кв. метр на сім'ю);

Тому в залежності від опалювальної площі на кожну особу, якщо вона більша за встановлені нормативи, то плата за опалення буде нараховуватися. А якщо ви нічого не сплачували, то заборгованість також може бути.

Зв'язатися з юристом
Клюка Тетяна Миколаївна, місто Чернігів
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]