Отримання паспорта

25.04.2018

Не отримали паспорт у 14 років.Штрифи будуть?? Зараз в 16 будемо отримувать

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Катерина, згідно до ст.197 КУпАП спочатку одержите попередження. За умови повтору протягом року обставин, встановлених у зазначеній статті - штраф.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.

Згідно ч.2 статті 21 ЗУ "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", - кожен громадянин України, який досяг чотирнадцятирічного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України.

Звертаю Вашу увагу, що відповідно до Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 р. № 745):п. 3. Кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт.

Відповідно до статті 197 Кодексу України "Про адміністративні правопорушення", проживання громадян, зобов’язаних мати паспорт, без паспорта або за недійсним паспортом, проживання без реєстрації – тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зв'язатися з юристом
Віталій, місто Черкаси
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860