Зарахування періоду (заочного) навчання у виші до страхового стажу

Відповідно до ст. 56 в стаж роботи зараховується навчання у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах, в училищах і на курсах по підготовці кадрів, підвищенню кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі, однак яке саме навчання у вузах (стаціонарне, заочне чи дистанційне) не має. Чи можна отримати коментар з цього приводу. Дякую!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Статтею 56 Закону "Про пенсійне забезпечення" передбачено, що час навчання у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах, в училищах і на курсах з підготовки кадрів, підвищення кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі й клінічній ординатурі зараховується до страхового стажу, якщо навчання відбувалося до 01.01.2004 р. Для зарахування цього періоду до страхового стажу надається документ про період навчання (диплом, атестат, довідка тощо). Значення навчання у вузах (стаціонарне, заочне, дистанційне)значення не має.

Час навчання після 01.01.2004 р. не зараховується до страхового стажу, оскільки після цієї дати страховий стаж — період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачено страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Зв'язатися з юристом
Клюка Тетяна Миколаївна, місто Чернігів
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]