Право загального користввання

22.04.2018

Водокористувач, який узяв водний об'єкт у користування на умовах оренди, зобов'язаний доводити до відома населення умови водокористування, а також про заборону загального водокористування на водному об'єкті, наданому в оренду.

Чи не суперечить цей абзац з статті 47 ВКУ,ст.51 ВКУ Користування водними об'єктами на умовах оренди.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Ви цих статтях-неточні формулювання. За ст. 47 водного кодексу, місцеві ради можуть встановлювати правила щодо обмеження права загального користування і зобов’язані повідомляти про це населення. На водних об'єктах, наданих в оренду, загальне водокористування допускається на умовах, встановлених водокористувачем, за погодженням з органом, який надав водний об'єкт в оренду. Водокористувач-орендар зобов’язаний доводити до відома населення про заборону загального водокористування на орендованому ним об’єкті; це слід розуміти як заборону, встановлену законодавством або відповідно до законодавства. Відповідно до ст. 51 ВК, водні об’єкти здаються в оренду без обмеження права загального водокористування, крім випадків, передбачених законом. Аналогічне положення міститься в типовому договорі водних об’єктів, затвердженим постановою кабінету міністрів від 26.V.2013, також ним встановлено, що заборона загального водокористування на орендованому об’єкті є підставною для розірвання договору оренди.

При оренді водойми право загального водокористування, як правило, обмежується на умовах, визначених водокористувачем за погодженням із орендодавцем. На практиці нерідко за погодженням між орендодавцем та орендарем встановлюється заборона загального водокористування-в основному, у випадках, коли це-довготривала оренда, яка трактується як аналог права приватної власності на водойму: за водним кодексом, водні об’єкти в Україні можуть перебувати виключно у власності українського народу і надаються тільки в користування.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]