військовий облік

20.04.2018

мені 57 років. в 2004 році я був знятий з обліку за віком. зараз змнюю адресу проживання чи повинен воєнкомат вимагати ,щоб я знову став на облік

Ваш коментар *

Відповіді юристів

До 31.03.2014 року граничний вік перебування на обліку був вставновлений 40 років.

З 01.04.2014 року граничний вік перебування на обліку був вставновлений для військовозобов’язаних, які перебувають у запасі та мають військові звання рядового, сержантського і старшинського складу - до 50 років; осіб офіцерського складу, - молодший офіцерський склад - до 55 років; старший офіцерський склад: майор (капітан 3 рангу), підполковник (капітан 2 рангу) - до 55 років; полковник (капітан 1 рангу) - до 60 років; вищий офіцерський склад - до 65 років; жінки - до 50 років.

З 13.08.2014 для військовозобов’язаних, які перебувають у запасі та мають військові звання рядового, сержантського і старшинського складу - 60 років, молодший та старший офіцерський склад - до 60 років; вищий офіцерський склад - до 65 років. Якщо зняті з обліку за віком то не повинен вимагати.

Зв'язатися з юристом
Клюка Тетяна Миколаївна, місто Чернігів
E-mail:[email protected]

Не тiльки вимагають, а ще й засуджують) , бо законы мабудь не дiють

Жителя Краматорска, который отказался становиться на воинский учет, тем самым нарушив Закон Украины «О воинской обязанности и военной службе», приговорили к двум годам исправительных работ.

Во время судебного разбирательства было установлено, что в феврале прошлого года Краматорский военкомат сообщил 58-летнему местному жителю о необходимость стать на воинский учет военнообязанного. Мужчина, имел звание младшего офицерского состава и не достиг предельного возраста пребывания в запасе Вооруженных Сил Украины, о чем сообщает пресс-служба прокуратуры Донецкой области.

В свою очередь, в назначенное время мужчина в военкомат не явился, и несколько раз наотрез отказался принимать под подпись сообщение с предупреждением об уголовной ответственности за нарушение законодательства, о чем был составлен соответствующий акт.

За уклонение военнообязанного от воинского учета после предупреждения, суд признал мужчину виновным и приговорил его к двум годам исправительных работ с удержанием в доход государства 15 процентов от суммы заработка осужденного.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]