ст. 152 КУпАП

10.04.2018

Добрый день. Меня зовут Евгений. вчера на меня муниципальная полиция выписала протокол об админ. нарушении о том, что моя собака бегает по улице (мне это собака досталась вместе с покупкой дома) ссылаясь на ст. 152 КУаАП. Я хотел задать вопрос, вправе ли муниципальная полиция выписывать протокол и является ли это нарушением?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

За законом “Про захист тварин від жорстокого поводження”, при супроводженні домашніх тварин не допускається залишати їх без нагляду. Органами місцевого самоврядування приймаються правила утримання домашніх тварин, наприклад-Правила утримання домашніх собак та котів в м. Миколаєві, затверджені Миколаївською міськрадою. Згідно із Правилами утримання собак, котів і хижих тварин у населених пунктах Української РСР тощо, собаки, які без власника перебувають на вулиці, підлягають відлову. Згадана Вами бездіяльність кваліфікується за ст. 154 кодексу про адмінправопорушення як порушення правил тримання собак і котів. Справи про цей проступок розглядають адмінкомісії при виконавчих органах міських рад (лише щодо ч. 1 ст. 154) та районні, районні в місті, міські і міськрайонні суди (стосовно ч.2 ст. 154). Протокол про це порушення складають уповноважені на те поліцейські, ще-посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних і міських рад та член громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]