Свідоцтво про право на спадщину

05.04.2018
Розділ: Наследство

Ст 673 Про нотаріат і ст.1296 п.2, 1297 п.2 ЦК України. В першому випадку свідоцтво (одне) може видаватися на ім"я всіх спадкоємців, в іншому - кожному зі спадкоємців. Питання, чи можно оформити одно свідоцтво про право на спадщину (нерухоме майно) на двох спадкоємців (всього двоє спадкоємців). Другий спадкоємец проживав і був зарєєстрований разом з спадкодавцем, заяву про прийняття або відмову спадщини не подавав.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановна Ольга.

Свідоцтво про право на спадщину видається у вигляді окремого документа. Воно може бути видано як загальне всім спадкоємцям, так і окремо кожному спадкоємцеві на його прохання на належну йому частку спадкового майна. Крім того, кожному спадкоємцеві за його бажанням можуть бути видані окремі свідоцтва на певний вид спадкового майна. При цьому спочатку може бути видано свідоцтво про право на одне майно, потім на інше з 'позначкою «додаткове». Свідоцтво включає дату видачі, прізвище та ініціали нотаріуса, підстава видачі свідоцтва (за законом чи за заповітом) з посиланням на статтю закону, прізвище, ім'я та по батькові спадкодавця, час його смерті, прізвища, імена та по батькові спадкоємців. При видачі свідоцтва про право на спадщину за законом вказуються родинні стосунки з спадкодавцем, місце їх проживання, частка у спадщині, належна кожному із спадкоємців, склад і місце знаходження спадкового майна, його оцінка, робиться посилання на правовстановлюючий документ, номер спадкової справи, номер реєстрації свідоцтва, розмір стягнутого мита, підпис і печатка нотаріуса.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860