Невизнавння права власності судами

Звертався до суду з позовом про визнання права власності на придбаний вантажопідйомний кран, що на момент предявлення позову і по даний час знаходиться у мене, оскільки інша особа Відповідач вважала його своїм. Є всі документи про правомірність придбання.Суд першої інстанції визнав за мною це право. Апеляційний суд скасував це визнання на підставі відсутності у мене Відомчої реєстрації крана в органах Держтехнагляду( Порядок затверджений Постановою КМУ №8 від 06.01.10.) Мною була подана касаційна скарга у Верховний суд . Колегія суддів Першої судової палати 06.02.18 визнала правильним висновок Ухвали Апеляційного суду щодо невизнання права власності за відсутності відомчоюї реєстрації і відмовила в касаційній скарзі. ВІдомча Реєстрація машин ( кранів) не є реєстрацією прав власності на них, а здійснюєтся з метою контролю за тех станом при ЕКСПЛУАТАЦІЇ, та для видачі дозволів на роботу.Така реєстрація може здійснюватись як Власником так і Арендарем, субарендарем, лізингоотримувачем. Вважаю це порушенням моїх коституційних прав. Чекаю на пораду. Віктор Кравченко. Рівне.0502253639

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Є ще можливість звернутись у європейський суд з прав людини.

Якщо не пропущено строк

Зв'язатися з юристом
Поремчук Людмила Іванівна, місто Луцьк
Телефон:0661580876
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Вартість консультації складає 300грн. Вартість подяки можете скидати на картку чи звернутись особисто до мене за телефоном 0661580876. Номер картки Приватбанку 5168742704271653 Поремчук Людмила Іванівна

Наведені аргументи варто було заявляти до або під час розгляду справи у Верховному суді. Після винесення ВСУ свого рішення про відмову у задоволенні вашої касаційної скарги вже пізно щось міняти, хіба є зачіпки у матеріалах справи, наприклад, не були встановлені факти, які мають істотне значення.

Після ВСУ громадяни іноді звертаються до Європейського Суду з прав людини. Це потребує чималих коштів і рішення цього суду не змінюють рішення ВСУ. Останній на підставі рішення Європейського Суду може переглянути своє рішення і то за умови додержання строків.

Як правило, рішення ЄС встановлюють лише порушення прав та свобод людини і громадянина під час судового розгляду справи і призначає сплату громадянину компенсації. Змінювати рішення ВСУ ЄС не може.

Зв'язатися з юристом
Алла Александрова, місто Чернівці
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860