чи може бути представником у справі про припинення виплати аліментів громадська організація

12.03.2018
Розділ: Алименты

в судовому засіданні позивач заявив про припинення стягувати аліменти в звязку з переїздом дитини від матері до батька. аліменти батько платив матері до 08.2017 року син проживав весь цей час з малечку до 16 років з мамою. Зараз батько хоче стягувати аліменти з матері , хоча заборгованність становить більше 17 тис. грн за минулий час. Чи можна порушити КП проти цього батька за невиконанна судового рішення та несплати аліментів ? Та чи може громадська організація захищати права цієї жінки в суді , якщо в Статуті визначені ці повноваження ?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня шановний Євген.

Притягнення до кримінальної відповідальності (ч. 1 статті 157 КК).

Притягнення до кримінальної відповідальності (ч. 1 статті 157 КК) Злісне ухилення одного з батьків від сплати аліментів на неповнолітніх та дітей, які досягли вісімнадцятирічного віку, але визнаних непрацездатними, карається обов'язковими роботами на строк від 120 до 180 годин, або виправними роботами на строк до 12 місяців, або арештом на строк до 3 місяців, або позбавленням волі терміном до 1 року. Для стягнення аліментів боржника можуть заарештувати і примусово змусити працювати, щоб погасити утворився борг. Для того щоб залучити боржника до кримінальної відповідальності, необхідна несплата аліментів протягом 3-4 місяців. Якщо боржник платить навіть мізерні суми, в порушенні кримінальної справи, швидше за все, буде відмовлено. У цьому випадку можна вдатися до інших заходів відповідальності. Якщо ж ви протягом тривалого терміну справді не отримуєте аліменти, а в порушенні кримінальної справи вам відмовили, це рішення можна оскаржити. Зверніть увагу: для порушення кримінальної справи необхідно судове рішення, добровільне угоду в цьому випадку не піддійте.

Хто може бути представником у суді

Представництво в суді може здійснюватися тільки дієздатними особами, які мають належним чином оформлені повноваження на ведення справи. Представництво в суді організацій здійснюється їх органами, які діють у межах повноважень, наданих законом, іншими установчими документами або правовими актами. Чинне процесуальне законодавство чітко визначає коло осіб, які не допускаються до здійснення представництва в суді.

До обов'язкового представництва в суді відносять представництво від імені малолітніх і неповнолітніх дітей, недієздатних або обмежено дієздатних громадян, а також осіб, визнаних безвісно відсутніми. У цьому випадку права захищають батьки, опікуни, піклувальники, усиновлювачі та інші особи, яким дане право надано законом. Повноваження при представництві в суді підтверджуються документами, які засвідчують статус законного представника.

Добровільне представництво в суді може здійснюватися на підставі належно оформленого доручення. Якщо ж інтереси в цивільному процесі представляє адвокат, то досить ордери або договору на адвокатське обслуговування. Довіреності, які видані громадянам, для представництва в суді повинні бути засвідчені в нотаріальному порядку. Довіреність на представництво в суді від підприємства повинна бути підписана її керівником або іншою уповноваженою установчими документами особою і обов'язково скріплена печаткою організації. У разі, коли представництво в суді організації здійснюється її керівником, то його повноваження підтверджуються наданими суду документами, що засвідчують посадове становище, а також установчими або іншими документами.

Вивчивши витяг з протоколу, представник вашої організації має право представляти інтереси матері на підставі добровільного представництва.

Зв'язатися з юристом
Титаренко Яна Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:+38 (067) 630-77-35
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації ( в особистих повідомленнях на сайті чи по e-mail) здійснюється на платній основі від 100 грн.( В залежності від складності питання).
Написання позовних заяв, скарг, договір та інших процесуальних документів - ціна договірна.
Подякувати за конституцією ви можете слідуючи чином карта Приват банку 4149625810823912



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860