Щодо відмінностей між громадською організацією та благодійною організацією

08.03.2018

Доброї ночі! Скажіть будь-ласка, чим відрізняється громадська організація від благодійної? Чи є благодійна організація видом громадської? Якщо так, то чи застосовуються положення Закону "Про громадські організації" до вже існуючої благодійної організації, чи благодійні організації мають керуватися виключно Законом "Про благодійну діяльність та благодійні організації"

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Віідповідно до ЗУ «Про благодійництво та благодійні організації» благодійна організація- це недержавна організація,головною метою діяльності якої є здійснення благодійної діяльності в інтересах суспілства або окремих осіб.

Благодійна орагінація є одним з видів громадської організації.Проте треба звертати увагу на певні нюанси:благодійна діяльність ні в якому разі не має на меті одержання прибутку. Така діяльність повинна здійснюватись в інтересах суспільства або ж окремих його категорій.

Тому основним законом,що регулюватиме благодійні організації буде «Про благодійництво та благодійні організації»,а у разі відсутності потрібних вам положенням слід користуватися положеннями з закону «Про об’єднання громадян»

Зв'язатися з юристом
Софія
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 9
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]