Тлумачення терміну "абонентна плата" в ЗУ "Про телекомунікації" від 18.11.2003 № 1280-IV

Доброго дня! На мою думку, термін "абонентна плата" в даному Законі визначений не зовсім логічно і таке визначення дозволяє його тлумачення далеко неоднозначно. Тобто, якщо дослівно, то абонент зобов'язаний сплачувати абонентську плату незалежно від факту ОТРИМАННЯ послуги! Але при цьому всі розуміють, що на увазі мається зовсім інше - абонентська плата передбачає обов'язок оператора з НАДАННЯ і право абонента на ОТРИМАННЯ сплаченої послуги, та на свій розсуд КОРИСТУВАТИСЯ нею за часом та обсягом (щоденно, раз на тиждень, або зовсім не користуватися певний час). Я вважаю, що Закон не повинен містити в собі понять, які можна тлумачити неоднозначно. Я також вважаю, що термін "абонентна плата" повинен відображати безумовне право абонента на ОТРИМАННЯ в повному обсязі сплаченої послуги та КОРИСТУВАТИСЯ нею на свій розсуд та бажання. Виходячи з наведеного, вважаю за доцільне термін "абонентна плата" вживати у конкретному випадку як - фіксований платіж, який може встановлювати оператор телекомунікацій для абонента за доступ на постійній основі до своєї телекомунікаційної мережі, незалежно від факту ВИКОРИСТАННЯ абонентом даної послуги. А як Ви вважаєте - є сенс у зміні (уточнені) тлумачення даного терміна у даному Законі?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Володимир Олександрович, доброго дня.

Добре, що ви підіймаєте подібне питання, але в законодавстві сотні або тисячі прикладів, коли той ч иінший термін не лише тлумачиться не правильно, але і використовується.

На жаль, Ми тут безсилі, єдине Ваше спасіння, це роз'яснення Верховного суду. Пошукайте, можливе і з приводу Вашого питання вже були подібні рішення. Проаналізуйте судову практику, як судді керуються цим терміном.

Зв'язатися з юристом
Олег Вікторович, місто Київ
Телефон:0637323860
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання консультацій або складання документів виключно на платній основі. Ціни врегульовуємо в ході обговорення.

Доброго дня. На превеликий жаль, Ви уникли від конкретної відповіді на конкретне запитання. Мені, а я думаю, що і багатьом іншим читачам було вкрай цікаво почути думку кваліфікованих спеціалістів у сфері тлумачення законодавства України. Пробачте, але я сподівався почути від Вас, так би мовити правову оцінку питання, а почув банальне співчуття і визнання своєї неспроможності впливати на подібні речі. На жаль, не можу навіть подякувати Вам - просто не бачу за що. Але, все ж з повагою, Володимир Смірнов.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]