Рибальство

Які знаряддя для вилову риби заборонені для продажу в .україні?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом держкомітету рибного господарства від 15.ІІ.99, забороняється лов водних живих ресурсів: із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння, спорудження гаток, запруд; з незареєстрованих плавзасобів або таких, що не мають на корпусі чіткого реєстраційного номера (за винятком веслових човнів). За Правилами промислового рибальства в рибогосподарських водних об'єктах України, затвердженими наказом Держкомрибгоспу від 18.ІІІ.99, забороняється застосовувати: 1. Електроловильні пристрої, колючі знаряддя лову, частикові трали, тюлькові неводи і волокуші у всіх водних об'єктах протягом усього року. 2. Частикові закидні неводи і волокуші у водосховищах Дніпра та Сіверського Донця-з кінця весняної заборони до 20 вересня. 3. Сітки з вічком 52-68 мм у дніпровських водосховищах, в усіх інших водних об'єктах-сітки з вічком 42-68 мм. 4. Сітки довжиною більше 35 метрів у малих річках та інших водних об'єктах площею до 5000 га і більше 70 метрів-у водних об'єктах, площа яких перевищує 5000 га. 5. Знаряддя лову без міток, які виготовляються за рахунок власника знарядь лову і реєструються державними органами рибоохорони. 6. Спосіб траління при лові закидними неводами і волокушами із суден. 7. Поріжні ставні сітки з розміром вічка до 42 мм у дніпровських водосховищах. Згідно із Порядком здійснення любительського і спортивного рибальства, затвердженим постановою кабміну від 18.VI.1998, під час здійснення любительського і спортивного рибальства забороняється лов (добування) водних живих ресурсів з човнів або інших плавзасобів на промислових ділянках, закріплених за користувачами водних живих ресурсів.

На практиці продаж вищеназваних заборонених знарядь для рибальства карається за ст. 85-1 кодексу про адміністративні правопорушення тощо.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]