Сумісництво

18.01.2018

Добрий вечір, підкажіть, будь ласка, чи можна перевести працівника з основного місця роботи за сумісництвом на одному підприємстві, а на іншому прийняти за основним місцем роботи без звільнення з першого підприємства? Дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Оля. Не дуже зрозуміла питання. Але в будь-якому випадку, якщо потрібно звільнитись за сумісництвом і перейти на основне місце роботи, то це краще робити через звільнення, а не переведення.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.

Добрий день, Маргарито Сергіївно! Дуже дякую за відповідь. Вітаю Вас з Хрещенням Господнім! Бажаю Вам міцного здоров'я, щастя, добробуту та удачі!

Скажіть, будь ласка, а якщо на підприємстві працює один директор за основним місцем роботи, а зараз потрібно оформити його на іншому підприємстві теж за основним місцем роботи. Чи можна просто перевести його за сумісництвом з першого місця роботи, а на другому оформити за основним, без звільнення з першого. Чи краще звільнити з першого підприємства, оформити на друге за основним місцем роботи, а потім оформити знову на перше за сумісництвом, але в такому випадку на підприємстві не залишається ні одного працівника. Дякую



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]