одноразова грошова допомога поліцейському

працювала в міліції з 2014 року. Отримала травму при виконанні службових обов'язків у 2015 році. В порядку переатестації перейшла в поліцію. Звільнена з поліції в 2017 році за станом здоров'я. Отримала інвалідність ІІ групи. Оформлюю пенсію за станом здоров'я. В кадрах кажуть оформляти страховку, яку має виплатити пенсійний фонд. Також є ст.97 Закону "Про Нац. поліцію" про надання одноразової допомоги в разі втрати працездатності поліцейського та п.5 ст.100 того ж Закону , в якій вказано що у разі виникнення права одночасно отримання одноразової допомоги або компенсаціїї-то виплата здійснюється за однією із підстав за вибором особи. Запитання : чи є страхова виплата, яка виплачується пенсійним фондом за звільнення за станом здоров'я підставою для відмови у виплаті одноразової допомоги за ст.97

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Вітаю, Інна. п.5 ст.100 Закону "Про Національну поліцію" чітко вказує, що у випадку, коли особі належить виплата відповідно до його положень та виплата відповідно до положень інших актів законодавства, особа має обрати щось одне. Навіть якщо Ви зараз звернетесь за обома виплатами або спочатку одержите один вид допомоги, а потім інший, Вас через рік або навіть декілька років після цього можуть звинуватити в порушенні та неправомірному одержанні коштів та зобов язати повернути надлишково одержане у подвійному розмірі.

Моя порада - оберить один найбільший вид допомоги і не наражайте себе на небезпеку, так як подібні випадки вже мали місце.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]