Чи правомірні дії виробника?

Придбали у виробника профнастил 17 листів,коли монтували звернули увагу,що не якісно погрунтований.Звернулися до виробника з проханням замінити на якісний, так як не було чим замінити виробник вирішив повернути кошти, але 2 листи були демонтовані він повернув кошти тільки за 15 листів, відмовившись повертати кошти за 2 листи і за транспортні витрати мотивуючи це тим що потібно було розпакувати на складі профнастил і перевірити. Якщо ці дії не правомірні, то як повернути ці кошти?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Іван Григорович. Неякісний товар виробник повинен замінити або повернути кошти (ст.8 ЗУ "Про захист прав споживачів"). Якщо добровільно відмовляється повернути кошти - звертайтесь до суду.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.

Доброго дня, погоджуюсь з колегою, також хочу додати з приводу якості товару, згідно статті 6 ЗУ "Про захист прав споживачів" (далі - ЗУ), продавець зобов'язаний передати споживачеві продукцію належної якості, а також надати інформацію про цю продукцію. Ви маєте право пред'явити одну із вимог що передбачені статтею 8 вищезазначеного ЗУ. У відповідності ч. 5 ст. 8 ЗУ, продавець зобов'язаний прийняти товар неналежної якості і задовольнити Ваші вимоги. Відповідно доставка великогабаритних товарів і товарів вагою понад п'ять кілограмів продавцю, та їх повернення споживачеві, здійснюються за рахунок продавця.

Зв'язатися з юристом
Віталій, місто Черкаси
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 9
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: +38 (096)-109-76-08
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]