Незаконне звільнення після випробного терміну

09.12.2017

Я відпрацювала 3 місяці випробувального терміну та ще 1 місяць і 10 днів після нього ( всього 4 міс. 10 днів), теперь керівництво хоче, щоб я звільнилась за власним бажанням, бо начебто то я їм не підхожу. За час моєї роботи не було жодного нарікання чі скарги на мою роботу. Теперь стало відомо, що начальнику відділення потрібне вакантне місце, щоб працевлаштувати знайомого. Що мені робити в цьому випадку

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Вітаю, Катерина. На майбутнє - якщо Вам кажуть, що випробувальний термін становить 2 тиждні і більше, одразу, не роздумуючи, розвертайтесь і шукайте іншу роботу, так як це 100% обман.

Випробувального терміну у 3 місяці не існує взагалі. Я не зовсім розумію про яке звільнення Ви говорите, адже для того, щоб звільнитись треба спочатку офіційно працевлаштуватись, а Ви понад 4 місяці були на "випробувальному терміні".Зараз дуже багато випадків, коли недобросовісні працедавці під виглядом такого терміну фактично даром використовують людську працю. Такий "стажер" або взагалі ніяк не оформлюється або працедавець підписує з ним трудовий контракт, положення якого не відповідають дійсності ( відносно оплати, теміну стажування, тощо). Особливо зухвалі працедавці у такому контракті навіть прямо зазначають, що беруть особу на стажування на місяць безоплатно. Так як такий контракт розроблено працедавцем, то зрозуміло, що він захищає саме його, а не Вас. Притягнути до відповідальності таких осіб практично неможливо, оскільки працівник не має документів, які підтверджують скільки він перебував на стажуванні, як це мало оплачуватись і т.д. Єдиний спосіб убезпечити себе від подібних випадків - офіційне працевлаштування, а у разі необхідності випробувального терміну потрібно розуміти, що він залежить від специфіки праці, надається виключно для того, щоб працедавець переконався, що працівник зможе виконувати цю роботу та зазвичай не перевищує одного тиждня.

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]