Терміни подання декларації держслужбовцем при звільненні

Доброго дня! Як я зрозуміла ст.45 не визначає чіткого терміну подачі декларації при звільненні? Окрім подання наступного року до 1 квітня. Чому тоді телефонують і кажуть що порушені терміни подачі. Звільнилась 22 липня декларація подана 10 вересня. Чекала виписки по доходам з податкової. Буду вдячна за відповідь

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Наташа.

Порушене Вами питання регулюється дійсно ст.45 Закону України " Про запобігання корупції" від 14.10.2014 року, який набрав чинності 26.10.2014 року.

Відповідно до положень ст.45 цього Закону(абз.1 ч.2) у нині чинній редакції особи, уповноважені на виконання функцій держави або місц. самоврядування( далі-уповноважені особи), які припиняють діяльність, передбачену цим Законом, мають подати декларацію уповноваженої особи за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

Згідно положень абз.2 ч.2 ст.45 цього Закону уповноважені особи, які припинили зазначену діяльність, зобов`язані наступного року після припинення такої діяльності подавати в установленому ч.1 ст.45 цього Закону порядку( а не терміни) декларації уповноваженої особи за минулий рік.

Таким чином, відповідно до вище зазначеного Ви при звільненні ( у липні) мали подати відповідну декларацію за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, а з наступного року маєте подати таку декларацію за минулий рік.

Бажаю успіхів!

Зв'язатися з юристом
Клеменко Катерина Вікторівна
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультации общего характера - бесплатно.

В чому саме в липні? Із статті це не випливає ніяким чином. Лише період за який така декларація має бути подана. В тому що я подам декларацію через 2 місяці після звільнення за період з 1 січня по день звільнення, в даному випадку 22 липня, навіть немає складу правопорушення, оскільки не визначені саме строки подання такої декларації в ст 45 ч.2. Аргументйте вказане Вами.

Зв'язатися з юристом
Євген
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]