Какое расстояние должно быть от дома до забора?

Добрый день. Подскажите, у меня частный дом, построен на переднем плане участка, вход только через гараж, хочу сделать вход дворовой, а расстояние от дома 70см к соседям, этого не хватает, (какое расстояние должно быть от дома до забора?). Дело в том что когда дом мы еще не купили, умер владелец, а сосед уже тоже покойный, переставил забор за короткое и после вроде как узаконил, да и все старые жители района говорят что там всегда был вход нашего дома, тех паспорт уже после этого менялся и в нем не указан этот вход. да и может быть есть какие то пожарные нормы\?. Заранее спасибо.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

На рахунок цього питання є нормативні акти 1) наказ Держкоммістобудування «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень ДБН 360-92**» від 17.04.1992 (http://zakon5.rada.gov.ua/rada/show/v0044481-92/pa...), також в деякій мірі-2) Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів, затверджені наказом міністерства охорони здоров’я від 19 червня 1996 р. (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0379-96/page) та 3) ДБН Б.2.4-1-94 «Планування і забудова сільських поселень», затверджені наказом мінбудархітектури від 5.01.1994 (http://zakon2.rada.gov.ua/rada/show/v0006307-94).

Згідно із першим актом, відстань від меж ділянки до житлового будинку з вікнами (у сільській місцевості) має бути не менше 10 м, до глухої стіни-5 м.. Для догляду за будівлями і здійснення їх поточного ремонту відстань до межі сусідньої ділянки від найбільш виступної конструкції стіни треба приймати не менше 1,0 м.. При цьому повинно бути забезпечене влаштування необхідних інженерно-технічних заходів, що запобігатимуть стіканню атмосферних опадів з покрівель та карнизів будівель на територію суміжних ділянок.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]