потрібна земельна ділянка в лісі

привіт хочу взяти частину лісу в якусь власність щоб зробити там став . куди звернутись і з якими документами, заявами і грошима?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Згідно лісового кодексу, суб'єктами права власності на ліси є держава, територіальні громади, громадяни та юридичні особи. Громадяни та юридичні особи України можуть безоплатно або за плату набувати у власність у складі угідь селянських, фермерських та інших господарств замкнені земельні лісові ділянки загальною площею до 5 гектарів. Ця площа може бути збільшена в разі успадкування лісів згідно із законом. Громадяни та юридичні особи можуть мати у власності ліси, створені ними на набутих у власність у встановленому порядку земельних ділянках деградованих і малопродуктивних угідь, без обмеження їх площі. Право приватної власності на ліси громадян та юридичних осіб України виникає з моменту одержання ними документів-державного акту на право власності на землю тощо, та їх державної реєстрації. У разі зміни цільового призначення земельних лісових ділянок з метою їх використання в цілях, не пов'язаних з веденням лісового господарства, органи, що приймають таке рішення, одночасно вирішують питання про збереження або вирубування дерев і чагарників та про порядок використання одержаної при цьому деревини. Зміна цільового призначення земельних лісових ділянок з метою їх використання в цілях, не пов'язаних з веденням лісового господарства, провадиться органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування, які приймають рішення про передачу цих земельних ділянок у власність або надання у постійне користування. Обласні державні адміністрації передають у власність, надають у постійне користування для ведення лісового господарства земельні лісові ділянки, що перебувають у державній власності, також-приймають рішення про виділення в установленому порядку для довгострокового тимчасового користування лісами лісових ділянок, що перебувають у державній власності. Обласні та районні ради передають у власність, надають у постійне користування земельні лісові ділянки на землях спільної власності відповідних територіальних громад, також-приймають рішення про виділення в установленому порядку для довгострокового тимчасового користування лісами лісових ділянок на землях спільної власності відповідних територіальних громад. Районні державні адміністрації приймають рішення про виділення в установленому порядку для довгострокового тимчасового користування лісами лісових ділянок, що перебувають у державній власності, у межах сіл, селищ, міст районного значення. Сільські, селищні, міські ради передають у власність, надають у постійне користування земельні лісові ділянки, що перебувають у комунальній власності в межах сіл, селищ, міст, також-приймають рішення про виділення в установленому порядку для довгострокового тимчасового користування лісами лісових ділянок, що перебувають у комунальній власності в межах сіл, селищ, міст.

Державне агенство лісових ресурів, відповідно до двох положень про нього, видає спеціальні дозволи на використання лісових ресурів., напевне, цього Вам не потрібно. За земельним кодексом, районні державні адміністрації на їхній території передають земельні ділянки із земель державної власності (крім ряду випадків) у власність або у користування у межах сіл, селищ, міст районного значення для всіх потреб та за межами населених пунктів-для ведення водного господарства. Особа, зацікавлена в одержанні у користування земельної ділянки із земель державної або комунальної власності за проектом землеустрою щодо її відведення, звертається з клопотанням про надання дозволу на його розробку до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування. У клопотанні зазначаються орієнтовний розмір земельної ділянки та її цільове призначення. До клопотання додаються графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування та розмір земельної ділянки, письмова згода землекористувача, засвідчена нотаріально (у разі вилучення земельної ділянки). Набуття права на землю врегульовано главами 19-21 земельного кодексу, зокрема-статтею 123. Відповідно до закону «Про адміністративні послуги», при наданні адміністративних послуг у випадках, передбачених законом, справляється плата (адміністративний збір). Внесення відомостей до реєстрів, інших інформаційних баз, що використовуються для надання адміністративних послуг і є їх складовою, здійснюється безкоштовно.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]