некачественная обувь

Добрый день, купил обувь в магазине, и буквально прошел до роботы и отклеилась подошва, обратился в магазин где покупал что бы поменять или вернуть деньги на что получил ответ: "вы же их носили, пишите заявление на имя директора и оставьте обувь директор даст ответ в течении 3х дней, в итоге ждал 8 дней никто не звонит, собираюсь сегодня навестить этот магазин, подскажите пожалуйста как вернуть деньги

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Ярослав. Це не зовсім так. Вимоги споживача не підлягають задоволенню, якщо продавець, виробник (підприємство), доведуть, що недоліки товару виникли внаслідок порушення споживачем правил користування товаром або його зберігання. Споживач має право брати участь у перевірці якості товару особисто або через свого представника. На взуття повинен бути встановлений гарантійний строк, тому продавець повинен провести перевірку якості товару. Згідно ст.8 ЗУ "Про захист право споживачів":

У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством і на підставі обов'язкових для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника:

1) розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми;

2) вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.

Провести перевірку товару продавець повинен протягом 14 днів. Якщо відповіді так і не буде, відстояти свої права можливо тільки через суд.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40