Повернення неякісного товару до закінчення гарантії

05.10.2017

Придбали ноутбук у магазині Фокстрот, за кілька місяців вийшов з ладу жорсткий диск. Його було замінено сервісним центром згідно гарантії.Після цього спостерігались відхилення у роботі ноутбука.Звертались в сервісний центр щодо усунення неполадок ще 4 рази,проте щоразу вони видавали документ про те, що поломок не виявлено. Магазин згоден повернути вартість товару лише за наявності документа виданого сервісом про неможливість усунути поломку.Сервіс "відмовляється" її виявляти. При цьому під час встановлення операційної системи( яка була куплена у Фокстроті додатково із ноутбуком)працівниками Фокстроту виявлена невідповідність технічних характеристик жорсткого диску після останньої "діагностики" сервісом ,про що не зазначено у висновках сервісу , а також він вийшов з ладу під час встановлення ОС. В результаті- неробочий ноутбук, магазин нас знову відправляє в сервіс,а довіри до нього нема. До кінця гарантійного терміну залишився місяць. Куди ми можемо звернутись і як отримати назад гроші за ноут?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Оксана. На підставі ст.8 ЗУ "Про захист прав споживачів" у разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством, має право вимагати:

1) пропорційного зменшення ціни;

2) безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк;

3) відшкодування витрат на усунення недоліків товару.

У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством і на підставі обов'язкових для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника:

1) розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми;

2) вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.

В такому випадку звертайтесь з позовом до суду. Відповідачем вказуйте магазин і сервісний центр. Вимагайте через суд проведення експертизи ноутбука в іншому сервісному центрі.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40