Стаття 2. Визначення термінів, Про кооперацію

27.09.2017

Обслуговуючі кооперативи надають послуги іншим особам в обсягах, що не перевищують 20 відсотків загального обороту кооперативу;

Відповідальність за не дотримання цієї норми. А в Статуті кооперативу визначено, що він не ставить за мету отримання прибутку.

Дуже дякую.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Людмила. В Реестр неприбуткових організацій кооператив включений? Прибуток неприбуткової організації може бути направлений виключно на утримання організації та реалізації задач, визначених в статуті (пп.133.4.2 ПК). У раз використання прибутку для інших цілей, така організація повинна (пп.133.4.3 ПК):

1) не пізніше 20 числа місяця (якщо припадає на вихідний — наступного робочого дня), наступного за місяцем, у якому порушено вимоги неприбутковості, подати звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за період від початку року по місяць порушення вимог і в ньому прописати суму прибутку, розраховану виходячи із суми нецільового використання доходу. І хоча про сплату нічого не сказано, проте вважаємо, що зазначені податкові зобов’язання у звіті слід сплатити не пізніше 10 днів після граничної дати подання звіту;

2) із наступного місяця після порушення щоквартально до кінця року подавати декларацію з податку на прибуток із розрахованою сумою податку на прибуток — на загальних підставах і сплачувати їх упродовж 40 днів по закінченні звітного кварталу;

3) із наступного року подавати декларацію з податку на прибуток за підсумками року та не сплачувати щомісячних авансових внесків.

До того ж установлення контролюючим органом факту використання неприбутковою організацією доходів (прибутків) для цілей інших, аніж передбачені установчими документами, є підставою для виключення такої організації з Реєстру неприбуткових установ та організацій і нарахування податкового зобов’язання з податку на прибуток підприємств, штрафних санкцій і пені відповідно до норм ПКУ. Податкові зобов’язання, штрафні санкції та пеня нараховуються починаючи із першого числа місяця, у якому вчинено порушення (пп. 133.4.4 ПКУ).

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40