Отсрочка от призыва

22.09.2017

Скажите пожалуйста если у меня жена инвалид 2 группы, то я как офицер запаса имею право на отсрочку от призыва по решению аттестационной комиссии?. Или есть нюансы по поводу инвалидности супруги и где они четко прописаны?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Відстрочка від призову на військову службу офіцерів надається особам виключно за рішенням атестаційної комісії обласного військового комісаріату на підставах, визначених статтею 17 Закону України “Про військовий обов'язок і військову службу”, а саме:
за сімейними обставинами
за станом здоров'я
для здобуття освіти
для продовження професійної діяльності.
Відстрочка від призову офіцерів запасу за сімейними обставинами:
Відстрочка від призову на військову службу офіцерам запасу за сімейними обставинами за їх бажанням надається призовникам, які мають:
- вагітну дружину;
- дружину-інваліда;
- двох і більше дітей;
- дитину-інваліда;
- дитину віком до 3х років або дитину старшу 3х років, яка виховується без матері у зв'язку з її смертю або за рішенням суду;
- непрацездатних батьків (чи одного з них), непрацездатних рідних або непрацездатних осіб, під опікою, піклуванням чи на утриманні яких перебував призовник, або осіб, над якими призовник здійснює опіку чи піклування, якщо вони не мають інших працездатних осіб, зобов’язаних їх утримувати;
- одинокого батька або одиноку матір, у яких на утриманні перебувають двоє чи більше неповнолітніх дітей, до досягнення старшим із них повноліття за умови офіційного працевлаштування призовника;

Зв'язатися з юристом
Олег Вікторович, місто Київ
Телефон:0637323860
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання консультацій або складання документів виключно на платній основі. Ціни врегульовуємо в ході обговорення.

Спасибо, это понятно) Но как мне сказали в военкомате и на комиссии эту норму Закона трактуют как жену-инвалида, которая нуждается в постоянной опеке (это или опорно-двигательный аппарат или что-то по тяжелому). Вот и интересно может есть разяснения к этой норме и ее практическое применение!?

22.09.2017 в 13:08:45 відповідь для Иван

Ведіть все спілкування з військовими в письмовій формі.
Напишіть заяву, що ви маєте таку дружину і додайте до неї ксерокопії документів, встановлюючих її інвалідність. Обовязково зареєструйте її.

Я б радив звернутися до військової прокуратури. Ви можете звернутися усно, без заяви.
З мого досвіду, прокуратура працює 50/50. В половині випадків вона дуже допомагає і консультує.

Зв'язатися з юристом
Петруня Богдан Володимирович, місто Генічеськ
Телефон:+380678389044
E-mail:[email protected]


Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]