статья 152 правила благоустрою

20.09.2017

Доброго дня. В мене під забором висипаний щебень і будматеріал, який непекриває дорогу. У мене немає в'їзду на територію будинку. Дорога прокладена під забором є набагато вищою ніж тереторія будинку. цей матеріал, якраз для перебудови забору та створення в'їзду на територію. Людина, яка проживає на іншій вулицю, написала скаргу на мене. Мене звинувачують у правопорушенні за статею 152 (2.5.5.1.1) За що може бути штраф. Чі можу, я щось вдіяти, чі є все згідно закону?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Згідно закону «Про благоустрій населених пунктів», забороняється складувати будівельні матеріали, конструкції і обладнання за межами будівельних майданчиків. Підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів мають право вимагати зупинення робіт, що виконуються з порушенням правил благоустрою території населених пунктів або призводять до її нецільового використання. Порушення об’єктів благоустрою, пов’язане з виконанням суб’єктами господарювання земляних та ремонтних робіт, здійснюється на підставі дозволу на порушення об’єктів благоустрою виконавчого органу сільської, селищної, міської ради. Цей дозвіл не вимагається, якщо ремонтні роботи проводились у складі підготовчих або будівельних робіт, право на виконання яких оформлене у встановленому законодавством порядку. Цей дозвіл видається безоплатно. Відповідно до Типового порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів, затвердженого постановою уряду від 20 жовтня 2013 р., такий дозвіл є необхідним для земляних або монтажних роботіт, пов’язаних з розриттям дорожнього покриття вулиць і доріг. До відповідальності за порушення норм благоустрою мають притягатись особи, винні у самовільному зайнятті території (частини території) об'єкта благоустрою населеного пункту. Міські тощо ради приймають правила благоустрою конкретного населеного пункту.

Висипання щебеню і будматеріалу без дозволу є помітним порушенням права власності територіальної громади на вулицю. Ви, звісно, швидше приберіть щебінь та будматеріал з вулиці, для цього, напевне, потрібно не дуже багато місця-щоб в цьому місті вулиці був знову повний порядок. Ви з Вашим адвокатом-якщо такий буде-можете Ваші дії через їх малозначність вважати не адміністративним правопорушенням: за ст. 22 кодексу про адмінправопорушення, при малозначності вчиненого адміністративного правопорушення орган (посадова особа), уповноважений вирішувати справу, може звільнити порушника від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням. Ваші будматеріали ж не займали багато площі, хоча не знати, чи вийде визнати проступок малозначним. Можливо, ті будматеріали висипали не Ви, а будівельники без Вашої участі-тоді не Ви винні, а вони.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]