права резервістів

службового часу і часу відпочинку

(загальна тривалість службового часу військовослужбовців на тиждень не може перевищувати нормальної тривалості робочого часу за відповідний період, визначеної законодавством України, за винятком випадків проведення військових навчань, походів кораблів, бойових стрільб та бойового чергування, несення служби в добовому наряді та інших заходів, пов'язаних із забезпеченням боєготовності військових частин, які здійснюються без обмеження загальної тривалості службового часу. Вихідні, святкові та неробочі дні є днями відпочинку для всього особового складу, крім військовослужбовців, (зараз знаходжуся в Десні як резервіст. У нас підйоми в 5.00 і ми постійно на полігоні чи в уч_класах відбій в 22.00 Вільного часу і вихідних немає. Нам це пояснюється як наказ командира полку! Скажіть чи не е це порушення наших прав згідно статті яку написав вище?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Олександр. Про розпорядок служби в резерві не вказано ні в ЗУ "Про ВО і ВС", ні в Положенні проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України. Тому службовий час і час відпочинку повинен бути призначений з додержанням ст.10 ЗУ "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". Отже, це порушення Ваших прав.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40