Давність адміністративного штрафу

Добрий день, я проживаю в Німеччині, маю питання по терміну давності адміністративного правопорушення за порушення строку вивезення а/м. А/м потерпів аварію в серпні 2012 р. в Україні, документи про це є, був нами залишений на місці аварії, тому що був уже віком 19 років та зовсім розбитий.

Лише після нашого листа до митниці через рік після аварії, в вересні 2013 р., посадові особи митниці почали активну діяльність по спробі витягнути з нас якісь гроші. Це їм не вдалося, і вони в кінці грудня 2013 р. винесли постанову про штраф у сумі 17.000 грн. згідно ст. 481 Митного кодексу.

Якщо ми в кінці 2017 р. або на початку 2018 р. поїдемо до України, чи маємо ми право не сплачувати цей штраф? Спасибі.

З повагою

Ірина Тищенко

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Ірино!

Питання треба розглядати знаючи кілька факторів:

1) Ви громадянин України чи Німеччини?

2) Чи було відкрито виконавче провадження про стягнення 17000 штрафу?

3) чи був суд?

4) хто в"їжджав на цьому авто в Україну?

Зв'язатися з юристом
Антон Поліщук, місто Київ
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультації від 250 грн.
Складання процесуальних документів від 1500 грн.
Складання договорів від 1000 грн.
Перевірка/редагування договорів від 200грн/год.


Доброго вечора, шановний Антоне,

прошу вибачити, що я так довго не відповідала, але я очікувала відповідь на свою електронну адресу, а тут навіть не дивилася. І лише сьогодні зовсім випадково глянула на сайт.

Автомобіль був нами придбаний вже під час проживання в Німеччині.

В Липні 2012 р. ми з моїм чоловіком (він громадянин України, що має право необмеженого проживання в Німеччині) поїхали до України у відпустку. На зворотньому шляху до Німеччини сталася аварія.

Про те, що з автомобілем сталася аварія, ми повідомили працівникам митниці під час перевірки документів в потязі, яким ми їхали додому, та запитали, що нам потрібно робити. Нам сказали, що, коли ми будемо знову перетинати кордон до України, ми повинні сповістити митницю про факт аварії, надіслати фото та рішення суду. Про терміни нічого не сказали.

Через рік, в вересні 2013 р. ми вдруге сповістили митницю про нашу ситуацію, надіслали всі документи, що підтверджували факт аварії, та кілька фотографій з місця аварії.

Про дії з боку митників я писала в моєму запитанні. В кінці грудня 2013 р. ми отримали з митниці постанову про стягнення з чоловіка 17000 грн. штрафу.

З того часу ми кордону України не перетинали, чоловік дуже хоче поїхати до України, але через цей штраф не їде.

Ніяких судових засідань з цього приводу не відбувалося, лише ми робили спробу направити позов до суду на дії митниці, але суддя не розглянув наш позов. Але про суди - це ще окрема довга історія, головне - без результату.

От ми тепер і хочемо дізнатися, чи існую по таких праворушеннях термін давності.

Окрім того, мене цікавить, чи взагалі мали право митники порушувати цю адміністративну справу. В Митному Кодексі України я знайшла декілька статей, з яких випливає, що ми не повінні були підлягати такому штрафу взагалі. Це статті 460, 467 та 491.

За Вашу консультацію ми можемо сплатити потрібну суму, але перерахування звідси - це дуже складна процедура. В мене є можливість заплатити через PayPal, що набагато швидше і простіше. Або ж хтось із наших рідних може сплатити Вам готівкою за нашим дорученням.

З повагою

Тищенко Ірина



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860