Академічна відпустка в зв"язку з доглядом за дитиною

Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, чи має право студентка, мама новонародженої дитини (2 місяці) на академічну відпустку в зв"язку з доглядом за дитиною, на який строк і чи зможе вона повернутись після цієї відпустки на навчання за кошти державного бюджету, якщо вона здобуває освіту на таких умовах. Якими нормативно-правовими актами це передбачено?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

У данному академічна відпустка можлива. Термін академвідпустки залежить від підстав її оформлення. Відповідно до законодавства максимально можливий строк за станом здоров’я, сімейними обставинами чи навчанням за кордоном - один рік, за необхідності його можна подовжити до двох. Значно довшою може бути відпустка, пов’язана з народженням та доглядом за дитиною. Вона надається в порядку, передбаченому статтею 179 Кодексу законів про працю. За загальним правилом академвідпустка для догляду за дитиною може надаватися терміном до трьох років. Але у випадку, якщо необхідний домашній догляд, то її можна продовжити до досягнення дитиною шестирічного віку. Проте конкретні строки визначає лікар за місцем реєстрації дитини, ґрунтуючись на захворюванні, його перебігу, ефективності протирецидивних та реабілітаційних заходів. Академвідпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, догляду за дитиною оформлюється на підставі заяви студентки та довідки з медичного закладу. Академвідпустки регулюються - Положенням про академічні відпустки та повторне навчання у вищих закладах освіти. Якщо інформація була корисною, залиште позитивний відгук

Зв'язатися з юристом
Черныш Ксения Владимировна, місто Дніпро
Телефон: 0959153942
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Консультация (В личных сообщениях в том числе) - 100 грн. (без ограничения времени), составление документов - цена договорная.
Мой сайт - http://uristdnepr.com.ua/
https://www.facebook.com/juristonlinednepr
Буду признательна за благодарность за полученные ответы - карточка Приват банк 5168 7426 0257 4083



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]