Чи є підстави звернення до суду на Страховика?

24.08.2017

У кінці 2016 року біля 5-ї години ранку було ДТП, в якому з вини водія таксі, яке винесло на зустрічну смугу, було пошкоджено автомобіль мого товариша. На місці ДТП працівники патрульної поліції біля 2 годин умовляли водія таксі (винуватця ДТП) визнати свою провину, при цьому протокол про адмінправопорушення не склали. Перебуваючі у шоці, та радіючі за те, що немає постраждалих, винуватець ДТП та мій товариш підписали якійсь пояснення на бланках, де водій таксі визнає, що він винен у ДТП. При цьому обоє водіїв підписались в поясненнях на бланку, де було рукою поліцейського записано, що водії згодні на спільне складання Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду. Після цього патрульна поліція поїхала, водій таксі не захотів нічого складати, теж поїхав. Від зустрічі водій відмовлявся, потім і на телефонні дзвінки перестав відповідати.

Згідно вимог Закону №1961 мій товариш у встановлені строки сам склав Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду (не Європротокол) (враховуючи, що на оформлення матеріалів ДТП прибули працівники Національної поліції, які надали для підписання та підписані пояснення водіями), заяву про страхове відшкодування з переліком відповідних документів, крім документів про ДТП, яких у нього не було, та направив до Страховика. Від Страховика ніякого вмотивоване рішення про здійснення страхового відшкодування або про відмову у здійсненні страхового відшкодування у встановлені строки не надходило, тільки було отримано Запит про надання Рішення суду про притягнення винуватця ДТП до адмінвідповідальності та Довіреності на право отримання страхового відшкодування.

Що робити?, Чи є підстави звернення до суду на дії працівників патрульної поліцію, на дії страховика? Будь ласка надайте консультацію, як вийти з цього положення, щоб отримати страхове відшкодування!

Заздалегідь дякую за відповідь!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Микола. Ви можете подати до суду на дії Страховика та працівників поліції. Але з усіма деталями справи потрібно ще розбиратись, на це потрібен час. Якщо бажаєте, можу допомогти Вам на платній основі.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40