Гарантійний сервіс відмовив в гарантійному ремонті, але дуже довго робив діагностику. Чи можу вимагати виплати неустойки?

Зламався телефон. В магазині сказали, що гарантія від магазину. Відправив телефон на сервіс без гарантійного талону виробника. Через місяць мені сказали, що треба відправити гарантійний талон, ще через місяць мене повідомили, що телефон гарантійному ремонту не підлягає. Чи можу вимагати виплати неустойки?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Микола. Так, Ви маєте право на неустойку. Згідно ч. 9 ст.8 ЗУ "Про захист прав споживачів":

При пред'явленні споживачем вимоги про безоплатне усунення недоліків товару вони повинні бути усунуті протягом чотирнадцяти днів з дати його пред'явлення або за згодою сторін в інший строк.

На письмову вимогу споживача на час ремонту йому надається (з доставкою) товар аналогічної марки (моделі, артикулу, модифікації) незалежно від моделі. Для цього продавець, виробник (підприємство, що задовольняє вимоги споживача, встановлені частиною першою цієї статті) зобов'язані створювати (мати) обмінний фонд товарів. Перелік таких товарів визначається Кабінетом Міністрів України.

За кожний день затримки виконання вимоги про надання товару аналогічної марки (моделі, артикулу, модифікації) та за кожний день затримки усунення недоліків понад установлений строк (чотирнадцять днів) споживачеві виплачується неустойка відповідно в розмірі одного відсотка вартості товару.

При усуненні недоліків шляхом заміни комплектуючого виробу або складової частини товару, на які встановлено гарантійні строки, гарантійний строк на новий комплектуючий виріб і складову частину обчислюється починаючи від дня видачі споживачеві товару після ремонту.

Крім того, якщо телефон гарантійному ремонту не підлягає, тоді Ви маєте право вимагати повернення грошей за телефон.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.

Дякую за відповідь. А якщо в гарантійному ремонті було відмовлено через порушення правил експлуатації?



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40