Техническая документация

19.08.2017

В государственной электронной кадастровой системе не оказалось моего участка земли. Хотя у меня на руках государственный акт от 2006 года. Ссылаются на то, что у них отсутствует техническая документация, где она - не известно. Хотя эта документация, согласно постанове КМУ есть гос собственностью. Вобщем вымагают, что бы техническая документация была восстановлена за мой счет то есть что бы я снова приватизировал землю - 3000 грн.

Что делать?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Вам потрібно, напевне, ініціювати відновлення старих відомостей, внесених до земельного кадастру. Держакти про право власності на землю-уже кілька років як нечинні, замість них-проводиться державна реєстрація у порядку, встановленому законом «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» від 2004 р. та Порядком державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженим постановою кабміну від 25.12.2015. Вам потрібно подати документи на держреєстрацію цієї ділянки до державного реєстратора. Згідно із законом «Про державний земельний кадастр» від 2011 р., державна реєстрація земельної ділянки-внесення до Державного земельного кадастру передбачених цим Законом відомостей про формування земельної ділянки та присвоєння їй кадастрового номера, вона здійснюється державними кадастровими реєстраторами держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру. Державна реєстрація земельних ділянок, обмежень у їх використанні, ведення поземельних книг, внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки здійснюються Державними кадастровими реєстраторами, які здійснюють свою діяльність за місцем розташування земельної ділянки (район, місто обласного значення). Внесення відомостей до Державного земельного кадастру, внесення змін до них здійснюються безоплатно. Відповідно до Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою уряду від 17 жовтня 2012 р., у разі втрати Поземельної книги її відновлення здійснюється: 1) у паперовій формі-за даними відповідної Поземельної книги в електронній (цифровій) формі; 2) в електронній (цифровій) формі-за даними резервної копії Поземельної книги в електронній (цифровій) формі, створеної за допомогою програмного забезпечення Державного земельного кадастру, а у разі її відсутності-за даними відповідної Поземельної книги у паперовій формі або документації із землеустрою, на підставі якої внесено відомості до Державного земельного кадастру.

За ст. 53-2 кодексу про адмінправопорушення, перекручення даних державного земельного кадастру, а також приховування інформації про стан земель, розміри, кількість земельних ділянок, наявність земель запасу або резервного фонду-тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від п'яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Згідно ст. 53-6 КпАП, вимагання не передбачених законом документів для внесення відомостей до Державного земельного кадастру-тягнуть за собою накладення штрафу на державних кадастрових реєстраторів від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Розглядає справи про другий адмінпроступок державна екологічна інспекція, про перший-держінспекція сільського господарства. Можете обережно домовитись з працівниками цих двох державних органів про припинення адмінпорушень щодо Вас (якщо такі наявні), вимагання повторних недешевих процедур, також-упорядкування даних земельного кадастру тощо.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]