Зняття з обліку майна

09.08.2017

Чи може арбітражний керуючий подавати документи до органів державної влади для зняття будь якого майна підприємства-банкрута з обліку для подальшої реалізації.Дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Відповідно до закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» від 14.05.1992, арбітражний керуючий призначається господарським судом як розпорядник майна, керуючий санацією або ліквідатор. Організатор аукціону (визначена замовником фізична або юридична особа, що має ліцензію на проведення торгів і з якою замовник аукціону-ліквідатор уклав договір на проведення аукціону) має право відмовитися від проведення аукціону не пізніше ніж за десять днів до його початку з негайним розміщенням повідомлення про це в друкованих засобах масової інформації, в яких публікувалося оголошення про проведення аукціону, із зазначенням причин. Повідомлення про скасування аукціону не пізніше ніж наступного дня після прийняття відповідного рішення надсилається організатором усім особам, що подали заяву про участь в аукціоні. У разі скасування аукціону організатор повертає учасникам сплачені ними гарантійні внески не пізніше ніж протягом п’яти банківських днів. Аукціон визнається таким, що не відбувся, у разі: відсутності учасників або наявності на торгах лише одного учасника; коли жоден з учасників не запропонував ціну, вищу за стартову (початкову вартість); несплати в установлений строк переможцем належної суми за придбане майно. Результати аукціону, проведеного з порушенням вимог закону, можуть бути визнані в судовому порядку недійсними. Визнання результатів аукціону недійсними тягне за собою визнання недійсним укладеного з переможцем договору купівлі-продажу. Арбітражний керуючий має право звертатисть до господарського суду, органів державної влади та місцевого самоврядування у рамках провадження про банкрутство.

Господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо: 1) боржник-юридична особа не внесена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців; 2) юридичну особу, яка є боржником, припинено в установленому законодавством порядку, про що є відповідний запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців; 3) у провадженні господарського суду є справа про банкрутство того ж боржника; 4) затверджений звіт керуючого санацією боржника в порядку, передбаченому цим Законом; 5) затверджена мирова угода в порядку, передбаченому цим Законом; 6) затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому вищезгаданим законом; 7) боржник виконав усі зобов’язання перед кредиторами; 8) до боржника після офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про його банкрутство не висунуто вимог; 9) згідно із законом справа не підлягає розгляду в господарських судах України; 11) господарським судом не встановлені ознаки неплатоспроможності боржника тощо.

Згідно Порядку організації проведення аукціонів у провадженні у справах про банкрутство державних підприємств …, затверджений наказом міністерства оборони від 7.10.2014, замовник (ліквідатор) за результатами конкурсу укладає договір про проведення аукціону з погодженою міністерством оборони кандидатурою організатора аукціону.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]