Роз'ясненя щодо аліментів

08.08.2017
Розділ: Алименты

На 2-х дітей за рішенням суду призначено 1/4 частину з/п та всіх видів доходу, але не менше. ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Від 08.07.2017 р. були внесені зміни:"Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку". Як у такому випадку діяти стягувачу: звертатися до суду за новим рішенням чи виконавча служба повинна автоматично нараховувати суму, що відповідає не 30 відсоткам, а 50 відсоткам? Дякую!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Прикінцеві положення нового закону: До правовідносин щодо стягнення аліментів на дитину у розмірі не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, що виникли до набрання чинності цим Законом, у тому числі за рішенням суду про стягнення аліментів у розмірі не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, застосовуються положення цього Закону в частині стягнення аліментів на дитину у розмірі не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Виходячи з цього, держ.виконавець повинен з моменту набрання законом сили почати стягувати аліменти у розмірі не меншому ніж 50 %.

Зв'язатися з юристом
Ольга, місто Київ
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Договірна.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]