УДЗ і касаційна скарга

Доброго дня!проконсультуйте з приводу питання

Чоловік мій відбуває покарання за ч.2 ст 121. 3 роки з присуджених 4 уже відсиджено.Оскільки у чоловіка багато заохочень,грамоти,зразкова поведінка і дві здобуті професії на тюрмі,керівництво подало його на УДЗ.Через тиждень розгляд його справи на тюрмі.На днях на сайті єдиного державного реєстру ми дізнались що буде розгляд нашої справи у кінці вересня за касаційною скаргою прокурора.

Підскажіть,будь ласка,подальші наші дії і чи впливає касаційна скарга яка буде у вересні на рішення суду по удз

І які для нас прогнози після касаційного суду,якщо потерпіла сторона скаргу не подавала і ніяких Притензій не має.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

На рішення суду ця скарга не має впливати, оскільки при розгляді справи суд має бути об’єктивним і ця об’єктивність не має порушуватись стороннім впливом. Часто рішення іншого суду по цьому питанні впливає на рішення першого суду (не зовсім правомірно). Якщо Ви програєте у касаційній інстанції-то це послабить позиції Вашої сторони, менше шансів залишиться виграти при розгляді справи у кримінально-виконавчій установі. Спробуйте законно вияснити ваші відносини із прокуратурою, щоб в неї не було лишніх претензій до когось з вашої сторони.

За ст. 424 кримінального процесуального кодексу, вирок суду першої інстанції на підставі угоди після його перегляду в апеляційному порядку, а також судове рішення суду апеляційної інстанції за результатами розгляду апеляційної скарги на такий вирок можуть бути оскаржені в касаційному порядку в т. ч. і прокурором виключно з підстав: призначення судом покарання менш суворого, ніж узгоджене сторонами угоди; затвердження судом угоди у провадженні, в якому угода не може бути укладена (укладення угоди про визнання винуватості у кримінальному провадженні щодо уповноваженої особи юридичної особи, яка вчинила кримінальне правопорушення, у зв’язку з яким здійснюється провадження щодо юридичної особи, а також у кримінальному провадженні щодо кримінальних правопорушень, внаслідок яких шкода завдана державним чи суспільним інтересам або правам та інтересам окремих осіб, у яких беруть участь потерпілий або потерпілі, не допускається, крім випадків надання всіма потерпілими письмової згоди прокурору на укладення ними угоди). Суд касаційної інстанції відкриває касаційне провадження протягом п’яти днів з дня надходження касаційної скарги, якщо немає підстав для залишення касаційної скарги без руху, повернення касаційної скарги або відмови у відкритті касаційного провадження. Питання про відкриття касаційного провадження суд касаційної інстанції вирішує без виклику сторін кримінального провадження. У випадках, коли касаційну скаргу подають прокурор, потерпілий чи його представник-суд має право погіршити становище засудженого.

Згідно із ст. 154 кримінально-виконавчого кодексу, стосовно засудженого, щодо якого може бути застосоване умовно-дострокове звільнення від відбування покарання або заміна невідбутої частини покарання більш м'яким, орган або установа виконання покарань у місячний термін надсилає клопотання до суду у порядку, встановленому кримінальним процесуальним законодавством.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]