відшкодування моральної шкоди та матеріальних збитків

25.07.2017

ст173 2, а саме економічне насильство (умисне викрадення смартфону родичкою). Суть питання: чи сподіватись на повернення або відшкодування майна? Деталі: мати викрала у доньки мобільний телефон, у той час як остання спала. Прокинувшись від шуму над головою та помітивши у руках матері свій гаджет, донька словесно намагалась повернути свою власність. Мати, скориставшись тим, що донька не вдягнена, вийшла на прибудинкову територію та замкнула телефон у своєму гаражі, до якого у доньки немає доступу. Донька викликала поліцію з телефону сусідки. По приїзду поліції мати визнала, що забрала телефон своєї доньки проте віддавати не збирається. Працівники поліції пояснили їй, що її діє є неправомірними та попросили пройти до патрульного автомобілю, на що та відповіла відмовою. 20-ти хвилинні вмовляння не дали результату, тому на "матір" було вдягнено наручники, після чого вона всеж пройшла до патрульного авто. Обох було доставлено до ОВД, взято пояснення та заяви. Поліціянти кваліфікували дані неправомірні дії під статтю 173 2 ( економічне насильство в сім,Ї). Очікується суд. Допоможіть постраждалій порадою.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго вечора, Анна. А яка саме порада Вам необхідна? Якщо дії матері кваліфікували по ст. 173-2, то за це може бути призначене покарання у вигляді громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин або адміністративний арешт на строк до семи діб.

А стягнення матеріальної та моральної шкоди проводиться в порядку цивільного судочинства у випадку, якщо потерпілою поданий позов.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40