збереження школи

23.07.2017

Яка кількість учнів необхідна для того , щоб існувала школа на селі.

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Відповідно до ст. 14 закону «Про загальну середню освіту», у загальноосвітніх навчальних закладах, розташованих у селах, селищах, кількість учнів у класах визначається демографічною ситуацією, але повинна становити не менше п'яти осіб. При меншій кількості учнів у класі заняття проводяться за індивідуальною формою навчання. Останнім часом готувались зміни до законодавства, за якими ця мінімальна кількість учнів мала зрости до 10-ти. Згідно із Нормативами наповнюваності груп дошкільних навчальних закладів (ясел-садків) компенсуючого типу, класів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів), груп подовженого дня і виховних груп загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів, затверджених наказом міносвіти від 20.02.2002, мінімальна наповнюваність груп при проведенні факультативних занять та курсів за вибором у загальноосвітніх навчальних закладах сільської місцевості становить 4 чоловіки. Мінімальна ж кількість учнів у сільській школі визначається, зокрема, і кількістю класів у ній; якщо їх 9-то кількість учнів не має бути менше 45-ти. На практиці наявні випадки закриття сільських шкіл, в яких частина класів мала більше 5-ти учнів, інша частина-менше 5-ти.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.

Якщо у сільській школі І-ІІ ст. біля 30 учнів, а саме: 1 кл.-4, 2 -5, 3 -5, 4 -7, 5 -0,6-3, 7 -2, 8 -2, 9-2, що в такому випадку можна вдіяти для збереження цієї школи. Чи є шанс? Чи можливі інші варіанти, наприклад створити школу-сад?



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]