межа недоторканої землі біля водойми

21.07.2017

Добрий день!

Скажіть, будь ласка, яка площа біля водойми (озеро) має бути недоторканою? До того ж, з лісовим насадженням. Чи можно продавати/купувати такі землі?

Дякую за відповідь.

З повагою, Юлія

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Згідно земельного кодексу (статті 60-64), з метою охорони поверхневих водних об'єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності встановлюються прибережні захисні смуги. Вони встановлюються навколо водойм уздовж урізу води (у меженний період) шириною для озер-100 метрів. При крутизні схилів більше трьох градусів мінімальна ширина прибережної захисної смуги подвоюється. Відповідно до водного кодексу (статті 87-93), землі прибережних захисних смуг перебувають у державній та комунальній власності та можуть надаватися в користування лише для цілей, визначених водним кодексом, купівля-продаж взагалі здійснюється більше щодо приватних земель. Для створення сприятливого режиму водних об'єктів, попередження їх забруднення, засмічення і вичерпання, знищення навколоводних рослин і тварин, а також зменшення коливань стоку вздовж річок, морів та навколо озер, водосховищ і інших водойм встановлюються водоохоронні зони. В цих двох зонах забороняється займатись рядом видів діяльності. Порядок визначення розмірів і меж водоохоронних зон та режим ведення господарської діяльності в них, затверджений постановою кабміну від 8.05.1996 № 486 та Порядок користування землями водного фонду, затверджений постановою уряду від 13 травня 1996 р. № 502-принагідні тут.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]