Реклама на багатоквартирному будинку ОСББ.

У нас в багатоквартирному будинку створили ОСББ. На будинку є величезна реклама і власники сплачують в міський інформаційний центр за користування будинком. Міський інформаційний центр наполягає, що будинок є у власності міста, а у ОСББ лише в управлінні, тому саме вони, спираючись на закон про рекламу, мають отримувати гроші за аренду. В Законі України “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку” чітко зазначено,що " Кошти об'єднання

Кошти об’єднання складаються з:

залишків коштів на утримання і ремонт багатоквартирного

будинку на рахунках особи, що здійснювала управління таким

будинком до створення об’єднання;

внесків і платежів співвласників;

коштів, отриманих об’єднанням у результаті здавання в оренду

допоміжних приміщень та іншого спільного майна багатоквартирного

будинку"; Ремонтировать кришу та брати участь у ремонті вони відмовляються. Цікавить питання, чи праильно міський інформаційний центр отримує кошти за розташування банера чи ОСББ має отримувати ці кошти?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня!

Відповідно до законодавстава України ОСББ є власністю жителів будинку, тому міський центр не вправі вимагати від вас кошти за рекламу.

За детальною інформацією, із посиланням на закон, пишіть приватне повідомлення.

Зв'язатися з юристом
Ваш Юрист, місто Львів
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Скільки вважаєте за потрібне. Про спосіб оплати пишіть у повідомленні.

Доброго дня, Виктория. Так, дійсно, на підставі ст. 21 Закону "Про ОСББ" ОСББ має право отримувати кошти від сдачі в оренду спільного майна багатоквартирного будинку. Згідно п.6 ч.1 ЗУ "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку":

спільне майно багатоквартирного будинку - приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі та споруди і його прибудинкова територія.

Стіна відноситься до несучих конструкцій, отже, це спільне майно власників квартир у багатоквартирному будинку і кошти за оренду повинні йти в об"єднання.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860