Вилучення мисливської зброї

Доброго времени суток, ситуация в том, что знакомый в состоянии алкогольного опьянения произвел два выстрела у себя во дворе с охотничьего гладкоствольного ружья. Приехали сотрудники полиции, составили протокол и изъяли ружье с боеприпасами. Меня интересует, на какой строк могут изъять оружие и вернут ли его владельцу? Заранее спасибо

Ваш коментар *

Відповіді юристів

За нормами закону «Про мисливське господарство та полювання», порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність. Згідно кодексу про адмінправопорушення, конфіскація вогнепальної зброї не може застосовуватись до осіб, для яких полювання є основним джерелом існування. Відповідно до ст. 191 КпАП, порушення правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної мисливської зброї громадянами, які мають відповідний документ дозвільного характеру, виданий уповноваженим державним органом на зберігання зазначеної зброї-санкціонується невеликим штрафом з оплатним вилученням зброї або без такого. Оплатне вилучення предмета, який став знаряддям вчинення або безпосереднім об'єктом адміністративного правопорушення, полягає в його примусовому вилученні за рішенням суду і наступній реалізації з передачею вирученої суми колишньому власникові з відрахуванням витрат по реалізації вилученого предмета. Вилучені знаряддя порушення зберігаються до розгляду справи про адміністративне правопорушення, а після розгляду справи, залежно від результатів її розгляду, їх у встановленому порядку конфіскують, або повертають володільцеві (останнє-якщо особу визнали невинною) або знищують, а при оплатному вилученні речей-реалізують.

Здійснення пострілів вогнепальною зброєю у стані сп’яніння часто кваліфікується як хуліганство за ч. 4 ст. 296 ККУ (див. лист вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ від 30.01.2013 тощо).

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]