Забрати диплом про вищу освiту

09.06.2017

Доброго дня! Чи можливо забрати диплом по закiнченню навчання без обхiдного листка? Чи можливо зробити це, написавши довiреннiсть на iншу особу? Справа в тому, що хлопцям не видають диплом без виписки з гуртожитку та вiдмiтки у военкоматi. Яка будет ваша порада з цього питания?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Светлана. Обхідний лист - це документ внутрішньої діяльності ВНЗ в якому відображається заборгованість перед університетом, матеріальні та нематеріальні цінності та грошові кошти. Типова форма обхідного листа, порядок його заповнення законодавчо не встановлені. Кожний ВНЗ встановлює власну форму, що дає змогу отримати диплом. Порядок заповнення листа, права та обов'язки студента та ВНЗ встановлюються внутрішніми нормативними документами. Університети може відмовити студентам в заповнені інших пунктів обхідного листа, поки не буде заповнено пункт відділу кадрів, так як ВНЗ може вважати, що у студента перед відділом кадрів існують якісь заборгованості.

Але студенти мають право отримати диплом і без підпису обхідного листка з військомату, бо ці два документи не повязані між собою. Диплом видається після успішного закінчення навчання у відповаідному закладі і повязан з реалізацією права на освіту. А обхідний лист з військомату - це виконання військового обовязку у запасі (облік - це складова частина військового обовязку) і повязана з виконанням почесного обовязку з захисту Вітчизни. Тому диплом .студент може отримати через суд. Отримувати диплом по довіренності теж можна.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40