Фермерство

Маю у власності земельну ділянку 1, 5 га для товарного виробництва. Чи можу я на цій ділянці відкрити фермерське господарство з діяльністю агротуризм? Яким чином документально оформити діяльність екотуризм, сільський туризм, агротуризм, риболовство на цій ділянці?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, Наталія Сергіївна. Так, можете, так як на підставі ЗУ "Про фермерське господарство" в склад майна фермерського господарства може входити земельна ділянка, яка належить членам фермерського господарства (абз.3 ст.20):

У власності фермерського господарства може перебувати будь-яке майно, в тому числі земельні ділянки, житлові будинки, господарські будівлі і споруди, засоби виробництва тощо, яке необхідне для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і набуття якого у власність не заборонено законом.

Але крім цього, щоб створити фермерське господарство потрібно відповідати вимогам, які визначені для фермерського господарства відповідно до ст.3 ЗУ "Про фермерське господарство". Щодо другого питання, то для відповіді на нього потрібен деякий час, тому по питанню про оформлення діяльності можу проконсультувати тільки на платній основі.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.

Маргарита, дуже дякую!

1. Справа в тому що в мене мета відкрити такий агротуризм з проживанням на данній землі. Тому мені порадили спершу переоформити цю землю під "фермерське виробництво". Потім один клаптик цієї ділянки фермерського призначення окремим проектом перевести "під будівництво". Клаптик землі під будівництво мені потрібен для будівництва будівель для потреб фермера згідно закону "Про фермерське господарювання" ( по факту для проживання агротуристів). Чи вірно мені порадили?

2. Готова на платній основі отримати найкращий найлегший варіант оформлення моєї справи. Яка буде вартість данної послуги?

Чекаю на Вашу відповідь



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

Телефон: 0637323860
Телефон: +38 (096)-109-76-08
не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 2
Телефон: +38 (098) 414-65-40