нарушения закона УКРАИНЫ

30.05.2017

добрый день! на предприятии с выхода завода нагло щупают сумки не спрашивая ОХРАНА : если как я не даю уже просят показать что внутри - они получают отказ и я прошу начальника караула чтоб при нём произвести досмотр ---ни когда если они ему звонили он не приходил и просил по человечески покажите пожалуйста ...в чём не отказывал но задаваемый мною вопрос какое имеете права и где разрешения -что нарушаете закон - в ответ приказ начальника что посоветуете делать в этом

Ваш коментар *

Відповіді юристів

На практиці охорона підприємств, установ та організацій-державна та приватна-нерідко примусово заглядує до поклажі деяких відвідувачів, мало чим це мотивуючи. Лізти до людей перевіряти сумки без їх дозволу, хапати людей за частини тіла, говорити до них в грубій формі тощо-охорона не має права, це може кваліфікуватись як дрібне хуліганство за кодексом про адмінправопорушення.

Згідно закону «Про охоронну діяльність», під час організації та здійснення охоронної діяльності забороняється здійснювати дії, що посягають на права, свободи та власність фізичних осіб, а також ставлять під загрозу їх життя та здоров'я, честь, гідність і ділову репутацію. Персонал охорони під час виконання функціональних обов'язків має право під час здійснення пропускного режиму на об'єктах охорони проводити огляд речей фізичних осіб (за їх добровільною згодою), транспортних засобів, вилучення речей і документів, що є знаряддями або предметами правопорушення, перевірку документів, що засвідчують особу, дають право на вхід (вихід) осіб, внесення (винесення), ввезення (вивезення) майна, в'їзд (виїзд) транспортних засобів, зокрема щодо їх відповідності складу матеріальних цінностей, що переміщуються на об'єкти охорони (з об'єктів охорони).

Раджу Вам показувати на вимогу охорони вміст поклажі, якщо охоронцям щось потрібно-законно виясніть з ними ці питання, якщо там небезпечно-звертайтесь до поліції та керівництва підприємства.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]