відмова в задоволенні запиту.

Добрий день! Маючи статус безробітного та використовуючи своє право надане ст..44 ЗУ «Про зайнятість населення», я направив інформаційний запит на електронну пошту районного центру зайнятості , де просив надати інформацію щодо відомостей про себе, які містяться в Єдиній інформаційно-аналітичній системі Державної служби зайнятості. На, що отримав відповідь, де мені було відмовлено в наданні інформації в зв’язку не вірно оформленою заявою відповідно до ЗУ «Про захист персональних даних». Через деякий час я направляю аналогічний запит. На, що отримую відповідь, ЩО ДАНІ В ІНФОРМАЦІЙНОМУ ЗАПИТІ НЕВІДНОСЯТЬСЯ ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ, ТОМУ ТАКИЙ ЗАПИТ НЕ МОЖЕ БУТИ ЗАДОВОЛЕНИЙ ВІДПОВІДНО до ЗУ «Про захист персональних даних». Я вважаю, що мої права порушені, а тому звертаюся зі скаргою на дії працівників РЦЗ, до обласного центру зайнятості. З отриманої відповіді я дізнався, що «Всі запити, які мною були направлені на електронну адресу районного центру зайнятості не можуть остаточно встановити Вашу особу, а отже не надають права працівникам районного центру зайнятості надати запитувану Вами інформацію»,а також, що .. «В діях працівників районного центру зайнятості не виявлено порушень Ваших прав та законодавства України». Чи правомірні відмови районного центру зайнятості? Та куди оскаржити відповідь обласного центру зайнятості?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня, пане Олександре!

Відповідно до ст. 22 Закону України "Про захист персональних даних" контроль за додержанням законодавства про захист персональних даних у межах повноважень, передбачених законом, здійснюють такі органи:

1) Уповноважений Верховнаї Ради України з прав людини;

2) суди.

Також Ви маєте право звертатися у вищестоящий орган за типом: Районний центр зайнятості - обласний центр зайнятості - Державна служба зайнтості.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини і уповноважені особи його секретаріату відповідно до законодавства розглядають зверення стосовно таких порушень, здіснюють реагування на них шляхом проведення перевірок і отримання доступу до інформації. Не виконання законних вимог Уповноваженого тягне за собою адміністративну відповідальність. Також за порушення Ваших прав, представники Уповноваженого наділені повнаваженнями притягнути до адміністративної відповідальності осіб, які незаконно не надають відповідних відомостей на звернення.

У суд можете звернутися будь-коли, адже відповідно до ст. 55 Конституції України кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.

За детальною інформацією звертайтеся повідомленням.

Зв'язатися з юристом
Ваш Юрист, місто Львів
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Скільки вважаєте за потрібне. Про спосіб оплати пишіть у повідомленні.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860