Державны закупівлі

17.05.2017

Доброго дня!

Я виклала звіт про укладений договір на майданчик(це була допорогова закупівля),і замість 1 роботи-вказала 1 послуга.Казначейство пропустило проплату і не помітило помилку. Що потрібно зробити,щоб мати підстраховку на майбутнє? чи складати протокол ТК про те,що ця помилка є технічною та не може бути виправленою і її беруть бід особистий контроль!Дякую

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Помилку прийнято виправляти, про таке-нерідко згадано в законодавстві. При державних закупівлях усе має бути точно і вірно зроблено, не має бути ніяких помилок. В органах виконавчої влади останнє десятиліття-нерідкі перевірки стану тендерних закупівель. Хоч вони-відносно невеликі за своєю сумою, але тут в юридичній практиці прагнуть досягнути максимальної законності. Антикорупційне бюро-мало б таким займатись. Таку помилку було б непогано дуже акуратно, тихо, правильно і законно виправити, щоб не було імовірності подальших ексцесів. В кодексі про адміністративні правопорушення передбачені корупційні та інші подібні адмінпроступки, а кодексом про працю, дисциплінарними статутами тощо-дисциплінарні правопорушення. Уникайте їх. Якщо не буде помітної шкоди та діяння буде малозначним-то його не мають кваліфікувати як адмінпорушення. В КпАП є стаття 164-14 «Порушення законодавства про закупівлі».

Закон "Про публічні закупівлі" від 25 грудня 2015 р.-зараз чинний. Згідно з цим законом, формальними (несуттєвими) вважаються помилки, що пов’язані з оформленням тендерної пропозиції та не впливають на зміст пропозиції, а саме-технічні помилки та описки. За старим законом «Про здійснення державних закупівель» від 10.04.2014, формальними (несуттєвими) вважались помилки, що пов’язані з оформленням пропозиції конкурсних торгів та не впливають на зміст пропозиції, а саме-відсутність нумерації сторінок, підписів, печаток на окремих документах, технічні помилки та описки. Замовник при таких закупівлях мав право відмовитись від договірних відносин, якщо була допущена з протилежної сторони арифметична помилка.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]