Проходження строкової служби співробітниками призовного віку ДКВС

Чи підлягають призову на строкову військову службу особи рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби України призовного віку ?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Не підлягають.

Відповідно до ч.13 ст. 17. Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" відстрочка від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності надається таким громадянам призовного віку: (далі у статті міститься перелік)

поліцейським - на весь період їх служби.

Слід зазначити ч. 6 ст. 59 Закону України "Про національну поліцію", де поліцейські, у тому числі слухачі та курсанти вищих навчальних закладів із специфічними умовами, які здійснюють підготовку поліцейських, та які перебувають на військовому обліку військовозобов’язаних, на час служби в поліції знімаються з такого обліку і перебувають у кадрах поліції.

П.5 ст. 23 Закону України "Про Державну кримінально-виконавчу службу України" встановлює, що на осіб рядового і начальницького складу кримінально-виконавчої служби поширюється соціальний захист поліцейських, визначений Законом України "Про Національну поліцію", а також порядок і умови проходження служби. передбачені для поліцейських.

Зв'язатися з юристом
Ваш Юрист, місто Львів
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Скільки вважаєте за потрібне. Про спосіб оплати пишіть у повідомленні.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860