Поповнення ДБСТ

в який термін після вибуття дитини відбувається поповнення ДБСТ або переведення в статус Прийомної сім'ї?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Відповідно до Положення про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою кабінету міністрів від 26.04.2002, у разі зменшення кількості вихованців внаслідок вибуття їх за віком або з інших причин за згодою сторін договору вирішується питання про поповнення дитячого будинку сімейного типу вихованцями, або переведення його в статус прийомної сім'ї. Рішення про поповнення дитячого будинку сімейного типу вихованцями приймається на підставі заяви батьків-вихователів за наявності висновків служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який здійснює соціальне супроводження сім’ї, про доцільність влаштування дітей на виховання та спільне проживання у сім’ю. Дитячий будинок сімейного типу комплектується дітьми протягом дванадцяти місяців з дня створення.

Переведення ДБСТ у статус прийомної сім’ї відбувається в разі, якщо там стає менше 5-ти дітей. Згідно Положення про прийомну сім’ю, затвердженому постановою уряду від 26 квітня 2002 р., рішення про утворення прийомної сім'ї приймається районною, районною у м. Києві держадміністрацією, виконавчими органами міських, районних у містах рад на підставі заяви сім'ї або окремої особи, які виявили бажання утворити прийомну сім'ю, за поданням відповідного висновку служби у справах дітей районної, районної у м. Києві держадміністрації, виконавчих органів міських, районних у містах рад про можливість утворення прийомної сім'ї за результатами проходження курсу підготовки і рекомендацією відповідного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. На підставі рішення про утворення прийомної сім'ї між прийомними батьками та органом, який прийняв рішення про її утворення, укладається договір.

Як видно, кожен з цих двох процесів потребують здійснення ряду формальностей, для яких потрібен час, можливо, місяць. ДБСТ має право на отримання активів-земельної ділянки, транспортного засобу та житлового приміщення. У разі утворення прийомної сім’ї прийомні батьки беруть за плату прийомних дітей на власну житлову площу. Тобто тут є досить значний, різний-в кожному з випадків-майновий інтерес. Рішення про таке переведення приймають місцеві ради, райдержадміністрації тощо, в одному випадку-воно приймалось понад півтора місяці, в другому-в один і той ж день було виведено дитину з числа ДБСТ та переведено будинок в статус прийомної сім’ї, в третьому-понад місяць; часто одночасно (одним актом) приймалось рішення про відрахування дитини з дитбудинку сімейного типу і переведення його в прийомну сім’ю, помітний час ж займали інші періоди провадження в цій справі, наприклад-від отримання висновку служби у справах дітей-до винесення рішення місцевою радою чи РДА.

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 3
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860