Щорічна відпустка

Чи можна взяти дві відпустки підряд, якщо я багатодітна мама? Яка тривалість такої відпустки?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Найкраща відповідь

Доброго дня, жінці, яка працює і має двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину-інваліда, або яка усиновила дитину ; одинокій матері, батьку, який виховує дитину без матері (у тому числі й у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла дитину під опіку, надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (ст. 182-1 Кодексу законів про працю України, ст. 19 закону «Про відпустки». За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів. Ця відпустка надається понад щорічні відпустки і переноситься на інший період або продовжується у порядку, визначеному Кодексом законів про працю.

Тобто, Ви можете взяти основну щорічну відпустку і приєднати також до неї додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 календарних днів.

Зв'язатися з юристом
Антипчук Ольга Георгіївна, місто Ровно
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: 15 грн.

Найкраща відповідь

Доброго дня, Марія Петрівна. Жінкам, які мають двух дітей і більше надається додаткова відпуска тривалістю 10 днів (ст.182-1 КЗпП). Якщо ви не використали відпустку в минулому році, то ви можете взяти дві таких відпустки підряд або приєднати її до щорічної відпустки.

Зв'язатися з юристом
Майоренко Маргарита Сергіївна, місто Дніпро
Телефон:[email protected]
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн (в залежності від складності питання).

Написання позовів, договорів, скарг, інших процесуальних документів - ціна договірна.

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
карта Приват Банку 5168742014400562;
гаманець Вебмані - U239534735859.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

онлайн
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860