Добровольное исполнение решения суда

По решению суда мне, как должнику, назначена сумма к выплате. Для исполнения этого решения мне не было предоставлена информация о данных для оплаты долга. Я ждала исполнительного листа с реквизитами для того, чтобы сдать в бухгалтерию и платить частями. Вместо этого получила от исполнительной службы Постановление об открытии исполнительного производства с Постановлением об аресте всего моего имущества. Это по закону? Откуда я могла бы взять реквизиты для оплаты? Как мне сказали в исполнительной службе, что никто не обязан меня ставить в известность. Подскажите, насколько это правомерно и что сейчас делать?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня Надія .

Нажаль саме так здійснюється стягнення боргу по рішенню суду .

Слід зазначити , що в разі неможливості сплатиповної суми доцільно було застосувати ст. 373. Відстрочка і розстрочка виконання, зміна чи встановлення способу і порядку виконання

1. За наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення (хвороба боржника або членів його сім’ї, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), за заявою сторони виконавчого провадження суд, який видав виконавчий документ, у десятиденний строк розглядає питання про відстрочку або розстрочку виконання рішення в судовому засіданні з викликом сторін і у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання.

2. За наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення або роблять його неможливим, за заявою сторони виконавчого провадження, за заявою виконавця, поданою на підставі заяви сторони виконавчого провадження, або за заявою державного виконавця, поданою з власної ініціативи у випадку, передбаченому Законом України "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень", суд, який видав виконавчий документ, розглядає питання про встановлення або зміну способу і порядку виконання рішення у порядку, передбаченому частиною першою цієї статті.

3. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

{Текст статті 373 в редакції Закону № 1404-VIII від 02.06.2016}

Потрібно було подати заяву про розстрочення виконання вимог рішення суду .

Зв'язатися з юристом
Мартинюк Ярослав Олександрович, місто Вінниця
Телефон:+380972458235
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: У разі виникнення додаткових запитань та/або при необхідності більш детальної консультації, звертайтесь в особисті повідомлення на сайті або пишіть на електронну адресу.
Особисті консультації (в особистих повідомленнях на сайті чи по е-mail) здійснюються на платній основі, оплата - від 100 грн. (в залежності від складності питання).

Подякувати за консультацію ви можете слідуючим чином:
поповнити телефонний рахнок +380972458235



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]