земельні відносини

26.04.2017

чи має право відмовити у наданні земельної ділянки площею 0.10 га у ОСГ для жительки села і матері трьох дітей голова сільської ради?

Ваш коментар *

Відповіді юристів

За нормою ст. 121 земельного кодексу, кожен громадянин України (в т. ч. і Ви) має право на безоплатну передачу земельних ділянок із земель державної або комунальної власності, в т. ч. для ведення особистого селянського господарства-не більше 2,0 гектара. На практиці пільгові категорії населення часто обслуговуються першочергово. Виключно судом вирішуються земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, найвірогідніше-що саме судом має вирішуватись Ваше питання. Статті 187-190 земкодексу присвячені контролю за використанням та охороною земель. Його здійснюють державна інспекція сільського господарства, місцеві ради, громадський інспектор тощо. Відповідно до закону «Про звернення громадян», громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення. Можете написати скаргу на дії голови сільради (органам або посадовим особам, які здійснюють вищезгаданий контроль), ще-подати позов до суду.

В діях сільського голови може бути злочин, передбачений ст. 364 кримінального кодексу «Зловживання владою або службовим становищем». Згідно ст. 216 кримінально-процесуального кодексу, цей злочин підслідний поліції, а не антикорупційному бюро, бо посада сільського голови не належить до першої чи другої категорій посад в органах місцевого самоврядування, відповідно до закону «Про службу в органах місцевого самоврядування». В цій 216-ій статті не визначено повноважень прокуратури, тому-не ясно, які злочини має розслідувати прокуратура.

У ст. 13 закону «Про охорону дитинства» визначено пільги, які мають багатодітні сім’ї (в т. ч.-неповні).

Зв'язатися з юристом
Босак (Бандурка) Назарій Орестович, місто Львів
ICQ:581230319
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання розгорнутої правової консультації, юридичних порад, правової інформації та юридичних роз'яснень, праця з документами правового характеру, юридично-претензійна робота, зроблення правового висновку, ведення правничого супроводу, загальна правова робота по судовому розгляду, відстоювання інтересів громадянина в органах виконавчої влади, деякий захист клієнта від проступків, робота по відносинах клієнта із судово-правоохоронними органами тощо-150 грн. за годину безпосередньо праці.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]